Pages


KYH#1 Susie's Reading Mitts

30. syyskuuta 2011

Vielä olisi pari KYH-projektia esittelemättä... Aloitin ja lopetin KYHin näillä kämmekkäillä. Ja valitettavasti projektin venyminen, ja se, että en tehnyt kumpaakin kappaletta yhtä aikaa, muutti käsialaa, ja jälkimmäisessä käsiala oli hieman tiukempi. No, hyvä muistutus siitä, miksi kannattaa tehdä kumpaakin yhtä aikaa... Ja hyvä syy ostaa lisää puikkoja;) Langaksi valitsin Schachenmayr nomotta Rheuma Thermal Wolle-langan, ajattelin, että se sopii hyvin lämmittämään reumaisia niveliäni:) Kuvassa näyttävät vähän hassuilta, kun ovat hieman liian pienet mallin käteen. 


Malli: Basic Ribbed Socks by Janelle Masters (ravelry)
Lanka: Schachenmayr nomotta Rheuma Thermal Wolle
Langan menekki: 17 g
Puikot: KnitPro ?mm
Fiilis: Ihan kivat, käsialan vaihtuminen harmittaa:(

Swallowtail shawl

27. syyskuuta 2011

Swallowtail Shawl on yksi ravelryn suosituimpia huiviohjeita, ja omassa jonossakin se on ollut jo pitkään. Aloitin huivin toukokuun lopussa, harkitusti ennen KYHin alkamista, ettei siitä vaan tule KYH-projekti:) Kuvittelin huivia suurityöläisemmäksi, ja en halunnut siihen mukaan pitsihuvia. Huivi lepäili kesäkuukaudet, kunnes elokuussa päätin urakoida keskeneräisiä projekteja loppuun. Taisin viikon aikana viimeistellä 4-5 työtä. Huivi jäi odottamaan pingotusalustani kotiutumista (Bilteman palapelit). Oli  typeryyksissäni lainannut ne siskolleni Rovaniemellä, enkä ollut ottanut huomioon, että tarvitsisin niitä itsekin. 

Projekti (ravelry): Sohvi's Swallowtail Shawl 
Malli: Swallowtail Shawl by Evelyn A. Clark (ravelry)
Lanka: BC Garn Silkbloom Extra Fino
Langan menekki: 57 g
Puikot: Addi Lace 3,5 mm
Fiilis: Lanka on superihanaa, huivi on ihana, mutta tuleeko käytettyä...?


Huivi onnistui ihan kivasti. Minulle uutta oli nyppyjen tekeminen. Alussa se oli hieman rasittavaa, kun lenkit olivat liian tiukkoja, mutta loppujen lopuksi niiden tekeminen oli ihan hauskaa. Kunhan vaan huolehti, että ne ovat tarpeeksi löysiä ja, että nurjalla puolella kaikki lenkit tulevat varmasti mukaan. Pingotus ei ollut ihan täydellinen, toinen puoli ei vaan suostunut asettumaan kunnolla. Ei sitä onneksi käytössä huomaa. Pingotin huivn reunan suoraksi, mutta näin jälkikäteen ajateltuna,sen olisi voinut pingottaa hieman V:n muotoon. Neuloin huivin addin pitsipyöröpuikoilla, ja ainakin niillä, tuota lankaa oli aivan ihana neuloa. Langassa 45% mulperisilkkiä ja 55% merinovillaa eli täyttä ihkulankaa. Olin varannut huivia varten kaksi vyyhteä, ja hieman jouduin toisesta vyyhdistä käyttämään. 


Huivi on omasta mielestäni "shawliksi" aika pieni, ennemminkin kokoa "shawlette". Itse vilukissana olen isojen huivien ystävä, joten en nyt sitten tiedä, tuleeko sitä käytettyä. Tekisi mieli antaa se lahjaksi, mutta reunakaaviossa on pari virhettä, ja en haluaisi antaa lahjaksi huivia, jossa on virheitä, joskaan niitä ei asiaa tuntematon kyllä huomaa. 

Twisted Flower-sukat

25. syyskuuta 2011

Vihdoin ja viimein pääsevät nämä ihanuus-sukat esille. Tosin kaikista toiveistani huolimatta kuvissa olisi toivomisen varaa. Omista jaloista on aika vaikea saada kuvia, ja kuvausassistenttini ei aivan päässyt jyvälle siitä, mitä hain (kiitos äidille kuitenkin hyvästä yrityksestä:D) . 

Sukkiin törmäsin ensimmäistä kertaa Villalankasarvikuono-blogissa tammikuussa. Ihastuin malliin välittömästi, ja tilaukseen oli pakko laittaa cookie a:an Knit.Sock.Love-kirja, josta kyseinen malli löytyy. Ohjeessa on käytetty Cascade Yarnsin Heritagea, ja oli mukava, kun kerrankin oli ohjeessa, jota itseltä löytyi. Aloitin sukkien tekemisen reippaasti, mutta kantalappujen teko tuntui jotenkin ihmeellisen vaivalloiselta, ja samaan aikaan keväällä oli muuttoa yms. ja sukat hautautuvat pussiinsa. 


Projekti (ravelry): Sohvi's Twisted Flower Socks 
Malli: Twisted Flower Socks by cookie a (Knit.Sock.Love-kirjasta) (ravelry)
Lanka: Cascade Yarns Heritage 5632
Langan menekki: 78 g
Puikot: Addi bambu 2,50 mm
Koko: M
Fiilis: Kauneimmat sukat ikinä<3

Kesä meni KYHäiljen parissa, mutta loppukesästä päätin, että nämä ihanuussukat on pakko saada valmiiksi. Kantalaputkaan eivät tuntuneet enää vaivalloisilta, ja teinkin sukat loppuun noin viikossa. Tein sukat M-koon mukaan, ja ainakin omaan 37-38- jalkaani sukat istuivat hyvin. Sukat olivat ensimmäinen neule, jossa oli palmikkoja. Olen jostain syystä pitänyt palmikoiden tekemistä jotenkin kauhean vaikeina, mutta eihän se kyllä kovin vaikeaa ollut:) Nämä ovat kyllä aivan mahtavan upeat sukat, ehdottomasti kauneimmat sukat ikinä<3 Kannatti ahkeroida nämä valmiiksi:)



Grüße aus Österreich!

18. syyskuuta 2011

Basic Ribbed Socks vol. 1

1. syyskuuta 2011

Noro-kerä alkoi kuumottaa viikonloppuna, ja siitä oli pakkosaadatehdäjotainjaäkkiä. Omat villasukkavarastoni alkavat olla aika heikonlaiset, kaapista löytyy lähinnä jotain äidin tekemiä paksuista langoista tehtyjä sukkia, jotka eivät oikein pysy enää kunnolla jalassa. Perussukalle oli siis tarvetta, ja ravelryn jonoon oli päätynyt perussukkien ohje, joten eikun tuumasta toimeen.


Koska tosiaan polte iski lauantai-iltana, ei lankakauppaan ollut pääsyä ja kotoa ei löytynyt sopivaa lankaa raitojen kaveriksi, päädyin tekemään sukat pelkästä Norosta. Aiempia kokemuksia langasta ei ollutkaan, niin oli kyllä ihan mielenkiintoista tarkkailla, miten värit muuttuvat. En ole varmaan vielä tehnyt oman kokoisia sukkia näin  lyhyessä ajassa eli neljässä päivässä.


Projekti (ravelry): Sohvi's Basic Ribbed Socks 
Malli: Basic Ribbed Socks by Kate Atherley (ravelry)
Lanka: Noro Kureyon Sock S164
Langan menekki: 57 g
Puikot: KnitPro 3,00 mm
Fiilis: Huiput! Istuvat hyvin, malli on huippu! 

Malli on yksinkertaisuudessaan koukuttava ja sitä on mukava neuloa. En ole mikään nurjien silmukoiden tekemisen ystävä, joten 3 o 1n-joustin oli varsin mieluisaa neulottavaa. Sukista tuli jalkoihin hyvin istuvat. Tosin tein sukkia tällä kertaa sukan kerrallaan, joten pääsi käymään niin, että jälkimmäisestä sukasta tuli hieman tiukempi. Tosin se kyllä istuu jalkaan hieman paremmin. Yleensä teen sukat yhtä aikaa, mutta oikeankokoisia puikkoja ei ollut kuin yhdelle sukalle.

ps. Twisted flower-sukista tulee heti juttua, kun vaan saisin niistä hieman kunnollisemmat kuvat...